Ressenya Els bons fills - Rosa Ribas

Sinopsi del llibre:

Que en una empresa hi treballin un matrimoni i els seus tres fills no seria estrany sinó fos perquè es tracta d’una agència de detectius i la barreja familiar i professional els porta sovint al límit. Ara són dies tranquils per a l’agència, amb alguns casos rutinaris al barri barceloní de Sant Andreu. Fins que un dia sol·licita els seus serveis un matrimoni que vol saber per què es va suïcidar la seva filla adolescent. Aquesta investigació canviarà la vida dels Hernández per sempre. Descobriran que la noia portava una doble vida i voldran portar les investigacions fins al final, sense imaginar el preu que hauran de pagar.

Opinió personal:

Resulta que és la segona part jajaja i jo l'he llegida abans que la primera (ups). Això, malauradament, no és la primera vegada que em passa, ja que l'adhesiu de la biblioteca habitualment tapa el número (al llom) que indica l'ordre de la saga. Dit això, pot ser que la meva opinió estigui esbiaixada de forma involuntària. 

És una història ràpida de llegir, entretinguda i amb un misteri central com a fil conductor (el perquè va desaparèixer una temporada una de les filles Hernàndez, suposo que s'entén millor llegint les novel·les en ordre XD). Al voltant d'aquesta trama s'involucren altres casos que, com a detectius, van resolent. La majoria són banals, però el de Martina Reig (una noia que suposadament s'ha suïcidat) aconsegueix protagonisme durant el llibre. 

En general, és una lectura interessant. Els personatges estan ben definits, cadascun té les seves manies i una característica forma de treballar, i l'estructura familiar revela la realitat que s'amaga habitualment sota aquests tipus de negocis en comú (presència de secrets, enveja, emocionalitat difícil de separar de l'objectivitat de la feina...). Tot i això, és cert que, sense voler, hi ha cert estigma cap a la salut mental (o almenys jo l'he percebut així pel que pensen certs personatges sobre la Lola), ja que se la pinta com una persona invalidada a la qual li han de controlar i modificar la medicació els de casa (cosa que no s'ha de fer mai en la vida real, no ets metge!).

Conclusió:

Llibre amè, interessant, amb una prosa propera i casolana. 

Nota:

7/10

Kisses, 

Myn

You Might Also Like

0 comentaris