Reseña/Ressenya Els àngels em miren - Marc Pastor (cat & cas)

Sinopsis del llibre/sinopsis del libro:
Els àngels et miren, Abraham Corvo, i el diable et parla. Un assassí campa lliure per Barcelona. I només tu el pots detenir.
Dues noies joves sense aparent connexió són localitzades mortes en el que sembla un assassinat ritual: capiculades, amb la llengua arrencada i amb idèntic tatuatge a l’esquena. Unes ales petites al clatell. Els Mossos d'Esquadra, enmig d’una situació política convulsa, engegaran una complicada investigació.
Els pocs sospitosos que aconsegueixen identificar són també víctimes d’unes ànsies de revenja que semblen no tenir aturador.

Opinió personal/opinión personal:

Aquest llibre m'ha sorprès. Pensava que es tractava d'una simple novel·la policíaca, però no. Està molt ben construïda, té uns arguments sòlids, trets de primera mà de l'ofici de l'autor, i la intriga és constant. No l'he trobada avorrida, sempre hi havia un punt interessant sobre el que navegar, i si he trigat més a acabar-la és per la feina que tinc de la universitat.

És molt interessant veure els processos policials, llegir com descriuen fins el detall més petit d'una escena del crim, i aprendre sobre altres cultures, en aquest cas d'Àfrica. 
La creativitat de l'escriptor és fa present en tots els passatges del llibre i és francament admirable; no sols narra la història de l'Abraham i l'Evú, sinó que ens enfonsa en la versió de la Barcelona més fosca i cruel que es pot imaginar. 

Recomano la lectura si us agraden els assassinats misteriosos, esteu interessats en l'anatomia humana o, en general, voleu sortir una mica "espantats" de les seves escenes. 

El libro me ha sorprendido. Pensaba que se trataba de una simple novela policíaca, pero resultó que no. Está muy bien construida, tiene unos argumentos sólidos, sacados directamente del oficio del autor, y la intriga es constante. No se me antojó aburrida, siempre había un punto interesante sobre el cual navegar, y la única razón por la que he tardado más en leerlo es por las tareas de la universidad.

Es muy interesante ver los procesos policiales, leer cómo describen hasta el detalle más pequeño de una escena del crimen, y aprender sobre otras culturas, en este caso de África.
La creatividad del escritor está presente en todas las páginas del libro y es francamente admirable; no sólo narra la historia de Abraham y el Evú, sino también nos sumerge en la versión más cruel y oscura de Barcelona que se puede imaginar. 

Recomiendo su lectura si os gustan los asesinatos misteriosos, estáis interesados en la anatomía humana o, en general, queréis salir un poco "asustados" de sus escenas. 

Personatges/personajes:

En general, estan molt ben construïts i lligats. Les històries donen per més d'un llibre, es nota que estan basats en caràcters que coneix com el palmell de la seva mà, ja que hi ha entramats interns que no arriben a solucionar-se o que, directament, no han estat tractats amb molta profunditat. 

Si no tracto cada personatge per separat és perquè n'hi ha molts, a vegades em perdia entre tants noms i cognoms -encara que hi ha una guia és confós llegir-ne tants de cop, sense conèixer del tot a ningú més que l'Abraham- i això li ha baixat una mica la nota. Era difícil saber què estava passant perquè no es refereix a ells sempre de la mateixa forma (a vegades per  l'àlies, d'altres pel cognom o, fins i tot, pel càrrec) i despista bastant.

Resumidament puc dir que m'han agradat tots bastant i que s'ha vist representada la varietat de costums, pensaments i maneres de treballar que sol caracteritzar qualsevol aspecte quotidià en el qual intervé un grup de gent. 
Malgrat les cosetes que hagin pogut fallar s'ha de reconèixer l'esforç i la bona estona que m'ha fet passar. 

En general están muy buen construidos y enlazados. Las historias dan para más de un libro, se nota que están basados en caracteres que conoce como la palma de su mano, pues hay entramados internos que no llegan a solucionarse o que, directamente, no han sido tratados con mucha profundidad. 

Si no trato cada personaje por separado es porque hay muchos, a veces me perdía entre tantos nombres y apellidos -aunque había una guía es confuso leer tantos de golpe, sin conocer a nadie del todo excepto a Abraham- y eso le ha bajado un poco la nota. 
Era difícil saber qué estaba pasando porque no se refiere a ellos siempre de la misma forma (en ocasiones por el alias, otras por el apellido e, incluso, por el cargo) y despistada bastante. 

Resumidamente puedo decir que me han gustado todos bastante y que se ha visto representada la diversidad de costumbres, pensamientos y maneras de trabajar que suele caracterizar cualquier aspecto cotidiano en el que interviene un grupo de gente. 
A pesar de las cosillas que han podido fallar se tiene que reconocer el esfuerzo y el buen rato que me ha hecho pasar. 

Conclusió/conclusión:

Un bon llibre, replet de política i imaginació, amb un nivell addictiu d'intriga, classificat com una lectura ràpida. 

Un buen libro, repleto de política y imaginación, con un nivel adictivo de intriga, clasificado como una lectura rápida. 

Nota:

8/10

Kisses,

Myn

You Might Also Like

0 comentaris