Ressenya Un NUS d'emocions, entitats de Cultura d'El Prat - Núria Abelló

Sinopsi:

El llibre Un NUS d'emocions. Entitats de Cultura Popular del Prat és el resultat d'un projecte, promogut per tintablava, que vol donar a conèixer el què, qui, com i perquè de les entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat de Llobregat agrupades sota el paraigua de la Federació El Nus. Una descoberta vivencial de tot el que hi ha darrere de la gresca que generen al carrer on "totes les emocions peten i esclaten, com un castell de focs... I és magnífic".

Opinió personal:

És una lectura molt agradable, lleugera i amena, didàctica i feta amb estima, des de la més pura essència del Prat. 

Et permet no sols conèixer la cultura tradicional i pròpia, sinó també empatitzar amb les festivitats i galejades, fins al punt de sentir el so i l'olor de la pólvora, la música de les sardanes o l'himne de la Terra. És un llibre col.lectiu, plural i divers, on veure reflectit el temps i els valors socials, amb el qual passar una estona rodejada d'alegria i festa. 

He de d'admetre que no sabia prou de la meva ciutat i que la Núria no només m'ha aportat dades històriques i sentiments d'esforç envers el manteniment cultural, sinó que m'ha contagiat la il.lusió perquè ha aconseguit captar el moment vital, únic i memorable de cada associació. 

Moltes felicitats des d'aquí per tot el temps invertit en recopilar les nostres arrels. Recomano la seva lectura perquè la pots gaudir, des de ben prop, a través de la tradició castellera (sempre arriscant per pujar amunt), les entremaliadures dels diables (tant del ball com de la colla!), el col·lectiu de sardanes i molt molt molt més!!! 

Conclusió:

Un llibre preciós, cultural, escrit amb passió, dedicació i homenatge, una riquesa plural, delicada i polida que no s'hauria de perdre mai. 

Nota:

9/10

Kisses,

Myn

You Might Also Like

1 comentaris

  1. Moltes gràcies per aquesta magnífica ressenya que m'ha fet reviure moltes emocions i m'ha fet venir ganes de rellegir-lo de nou!
    Sort i endavant amb el vostre projecte!!!
    Núria Abelló
    🥁🎶✍️📚😊🥰

    ResponderEliminar