Primeres impressions Internament - Mònica Ramoneda Rueda


Internament és un llibre molt profund, nascut des de les més veritables emocions, on s'explica detalladament les vivències més internes i crues que es pateixen quan l'estigma de la salut mental t'aixafa.

Una novel·la que remou molts sentiments i que no deixa de posar de manifest que la salut mental és un tema global, pel que hem de lluitar, que necessita visibilitat i recursos.

La història em connecta directament amb alguns dels meus éssers estimats, que han viscut ingressos psiquiàtrics, i amb la meva passió diària: la medicina. És un constant recordatori de la manca d'ajut públic que hi ha, de les necessitats de millora i de l'atenció ciutadana que encara queda per cercar. No obstant això, només puc contestar des d'aquí donant esperança; tot i que queda camí per fer, les coses en l'àmbit professional estan canviant. Cada cop els estudiants rebem més formació i educació i destinem més esforços als models biopsicosocials.

A més a més, m'agradaria afegir que lectures com aquestes fan sovint el camí més fàcil, ja que ens permeten veure reivindicades les errades des d'una perspectiva personal i íntima, que sempre et fa empatitzar més i començar a recolzar més de prop la causa. 

Ens veiem en la ressenya. 


Kisses,

Myn

You Might Also Like

0 comentaris