Ressenya Mar i Cel - Ángel Guimerà

Sinopsis de l'obra:
Aquesta obra és una de les tragèdies romàntiques més conegudes d' Àngel Guimerà, que consolidà la seva carrera com a dramaturg i li donà fama internacionalment.L' obra narra l' amor impossible entre un pirata sarraí i una jove cristiana. Ambdós intueixen que la seva història els arrossega cap a un desenllaç terrible, però malgrat això prenen la decisió d' arribar fins al final.

Sinopsis meva:
El Said i la resta de corsaris musulmans ataquen vaixells cristians per obtener beneficis econòmics, a part de ser una mica de venjança per part del Said (ja que sa mare era cristiana casada amb un musulmà a qui van matar els seguidors de Jesús).
Aquest cop fan presoners uns cristians entre els quals destaquen: Carles (enviat del rei i pare de la Blanca), Ferran (patró dels cristians i cosí de Blanca) i Blanca (filla i cosina dels esmentats, que havia agafat el vaixell per anar a BCN desde Mallorca per der-se monja).
En aquesta travesía també trobem diferents musulmans: Said (morisc desterrat de València), Mahomet (home sense escrúpols que aspira a viure de la piratería), Osman (somia a aconseguir diners per poder casar-se amb la seva estimada), Hàssen (home de confiança i servidor de Said), Malek (segon de Said), Joanot (assessí que canvia constantment de religió, verure-ho a personatges).
El principal tema del llibre es enfocar els conflictes entre les dues religions, a part de mostrar el desenvolupament de l'amor entre Said i Blanca. Això s'observa quan en Said explica la trista historia de la seva infantesa i aconsegueix conmoure a la cristiana, que després de adonar-se del seu plor decideix que aquella mateixa nit mataria l'arraix (l'únic culpable de fer-la sentir temptada pel diable).
A parti d'aquí veiem diversos enfrontaments entre musulmans i cristians. A més de adonar-nos del control que exerceix Carles sobre sa filla al menjar-li el cap amb el tema de ser monja.
Opinió personal:
Per haver estat un llibre obligatori no ha estat malament.
M'ho he passat bé llegint-lo exepte per quan el vocabulari era tan incomprensible que calia rellegir-se la pàgina cinc cops.
La trama ha estat entretinguda, una mica passada de temps (ja que va estar escrita fa molt) però no tan dolenta com per no voler-la ni veure.
Àngel Guimerà es molt bon autor. Escriu amb cultura, demostra saviesa amb totes les paraules i en tot moment demostra ser conscient de tot el que passa (sense que cap detall se li oblidi) i de dominar totalment la l'evolució dels seus personatges.
Conclusió:
Una obra de teatre curta i entretinguda. Una lectura difícil pel vocabulari però ràpida de llegir.
Nota:
7/10
Kisses,
Myn

You Might Also Like

0 comentaris