Ressenya de La Salvatje - Isabel Clara-Simó

la salvatge-isabel clara simo-9788499300573*Sinopsis
<<L´arribada de la joveníssima Dorothy –catorze anys, cabells vermells, cara pigada– és un glop d´aire fresc en la vida d’en Joaquim Simon –sexagenari, ric i divorciat–. Disposat a convertir aquella «salvatge» en un model perfecte del qual enorgullir-se, en Joaquim l´afilla i inicia la seva obra de Pigmalió. Guanyadora del premi Sant Jordi 1993, és una duríssima reflexió sobre el desig de possessió i la seva capacitat de destrucció. Un exercici narratiu apassionant que allibera els monstres de la dominació i els miratges d´amor que provoca en les seves víctimes.>>

*Opinió.
Ens parla de la vida d'una noia que fuig del seu país natal perque una mafia, suposadament molt perillosa, ha matat al seu pare per raons de diners. Amb l'ajuda d'en Jack Thurber, conegut del seu pare i l'home que la va violar quan era petit, aconsegueix un passaport fals amb el nom de Dolores Mendoza, uns quants diners, una carta de recomanació i un bitllet, sense tornada, cap a Barcelona.

Un cop arriba a la seva destinació, va a parar a casa d'en Joaquim Simó, antic amic d'en Jack Thurber i la persona que la transformará completament. Pasarà de ser una noia pobra i salvatje, a una noia elegant, amb classe, i a viure una vida comoda sense preocupacions. En Simó i la seva minyona, Victòria, faran el possible per formarla en una dona feta i dreta, que sàpiga controlar les seves emocions i modals.

Tot comença bé, corrent, fins que ella es fa gran i els sentiments d'en Joaquim canvïen per ella. Pasarà d'estimar purament, a cobrar cert interés i voler fer-la seva i de ningú més.

<<<<>>>>

Jo trobo que es una novel·la una mica extranya, peculiar potser. Pero reflexa les conseqüencies del desitg de possesió, que no tenen res de semblant amb l'amor, i com estimar es torna destructiu. Es un llibre entretingut perquè t'incita a voler saber més, que passa, el desenllaç d'aquesta complicada historia. La veritat es que normalitza molt tot el que succeeix amb en Quim i la Dolores i perds el fil de que és i que no és corrent i arribes a creure't i a entendre la posició d'alguns personatjes.

Si busqueu una novel·la realista i entretinguda, pero que surt de l'ordinari, la recomano. A més em recorda una mica a una telenovela, que saps que es mentida tot el que pasa pero podries arribar a entendre l'historia.

*Puntuació 
8 de 10 punts

You Might Also Like

0 comentaris